Lahti Block Party tulee jälleen 26. elokuuta


Lahden oma korttelijuhla Lahti Block Party järjestetään kesällä 2017 jo neljännen kerran. Tänä vuonna kaupunkijuhla on osa Taidelauantaita, joka järjestetään poikkeuksellisesti jo elokuun puolella “100 päivää Sataan” -viikonlopun kunniaksi. 

Tämän vuoden teema ”Out of the Block” kehottaa lahtelaisia astumaan oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Poistu omista piireistäsi ja henkilökohtaisesta laatikostasi, astu ulos ja tule näkemään ja kokemaan mitä kaikkea hienoa kaupungilla on tarjota, kun tehdään asioita yhdessä! Syö kasvisruokaa, tee käsitöitä, tanssi, laula, maalaa ja nauti livemusiikista - tapahtuma tarjoaa tähän kaikkeen mahdollisuuden!

Mukana on sekä yrityksiä että yhteisöjä, taiteilijoita ja tänä vuonna jopa yksittäisiä henkilöitä. Tapahtuma lanseeraa ensimmäistä kertaa Lahti Block Party Hall of Famen, johon saa nimensä maksamalla yhdistyksen tilille 10 euron kannatusmaksun. 

Toimijatahoista mukana suurimpana on toista vuotta peräkkäin Inspis, joka päivittää viime vuonna positiivisen palauteryöpyn aiheuttaneen graffitiseinän vuodelle 2017. Myös Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi alullepantu Silmukkaliike on mukana korttelijuhlassa. Voit nauttia päivän liveannista virkaten samalla oman osuutesi sadan kilometrin kerään. Päivän aikana palkitaan myös Vuoden nuori lahtelainen edellisvuosien tapaan Lahti-Seuran toimesta.

Livemusiikki on jälleen tänä vuonna suuressa roolissa. Suurin osa artisteista on paikallisia, mutta tiedossa on vahvistusta myös muilta paikkakunnilta. Lahtelaisista osaajista lavalle nousevat muun muassa diskopainotteiset funkrock-rytmit loihtiva Herra Viiksi bändeineen sekä sähkökanteleenkin mukanaan tuova Varjottaret. Lanulla voi taas sukeltaa täysin erilaisiin bileisiin, kun Rave Cult viihdyttää väkeä graffitiseinän läheisyydessä. Lisää artistijulkaisuja on luvassa lähitulevaisuudessa.

Ikärajaton ja ilmainen katutapahtuma alkaa Sokoksen vieressä Rautatienkadulla ja Lanun aukiolla Taidelauantaina 26.8.2017 klo 15. Ilta päättyy kahden kerroksen K-18 jatkobileisiin Torvessa ja Tirrassa, joissa jatkuvat myös livemusiikkiesitykset.

Lahti Block Party on urbaani kaupunkijuhla, joka pohjaa yhdenvertaisuuden ja eettisen tapahtumatuotannon arvoihin. Päivätapahtuma on ilmainen, esteetön ja sen järjestämisestä vastaa vapaaehtoisista koottu työryhmä. Tapahtuma on järjestetty vuosina 2012, 2014 ja 2016. Tapahtumassa tehdään yhteistyötä laajasti eri sidosryhmien kanssa niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.

Kommentit

Suositut tekstit